SPY-S&P 500 tőzsdei alap kereskedése

Címkék: indexek

2011.10.02. 21:02

 Recseg-ropog az S&P 500-as (SPY), és ez mutatja az irányt a tőzsdéken.

 

A Bika teljesen kifeküdt, szinte már az ideg sem rángatja. Egyre negatívabb a hangulat a befektetők között, szinte minden hullik mint az őszi falevél. 

Pénteken a jobb munkanélküliségi adat után, intenzív esésbe mentek át az amerikai indexek. Ez nem túl biztató, mert sok befektető inkább zárta a pozícióit, és nem tartotta a részvényeit a következő hétre. 

 

Közben egész hétvégén tüntetések voltak a Wall Street környékén, a banki vezérek mohósága miatt. Másik fontos tényező, lehet már nem is olyan meglepő számodra. Görögország a 8 mrd €-os részlet átutalása nélkül, heteken belül fizetésképtelenné válhat. tehát még a közalkalmazotti béreket sem tudják kifizetni. Azt érdemes tudnod, hogy a közalkalmazottak az 1/5-ét adják, a görög munkavállalóknak. Talán itt van a titok nyitja!?

 

A Tőzsdei Alapok Mustangja: uup

Nagyon érdemes figyelned a dollár indexet (UUP-PowerShares DB US Dollar Index), mert fontos szinthez ér, és ha áttöri, akkor a tőzsdék tovább száguldozhatnak lefelé. Aminek sajnos nagyobb az esélye. Azonban, ha ez a szint megfogja, akkor egy kicsi levegőhöz juthatnak a piacok. Most nagyon érzékeny minden hírre, pletykára, tehát nagyon figyelned kell, ha bármilyen érdekeltséged van a részvénypiacokon. Értem én a hagyományos befektetési és a Unit-Linked eszközalapokra is.

 

A Tőzsdei Alapok Mustangja: spy

Most akkor itt a híres és a legnagyobb tőzsdei alap (ETF), a SPY-SPDR S&P 500 Trust árfolyam alakulása. Nem túl rózsás mit ne mondjak. Ha az alsó piros vonalat letöri az árfolyam, nagyon nagy a valószínűsége, hogy -10%-ot eshet még az ovális tartományba. Azonban ha megtartja, és nem esik tovább a vezető index, akkor a felső piros vonal az ellenállása az árfolyamnak. Szűkül a történet, és ez azt feltételezi, hogy az egyik irányba, nagyon eldurranhat az árfolyam.

 

Lehetőségek tárháza, türelem és fegyelem..

Most azt gondolhatód, hogy könnyű ezt leírni, az élő valós kereskedés kicsit más világ. Folyamatosan kereskedek saját számlára is, és a saját számlás kereskedésnél azt vettem néha észre magamon, hogy agresszív, mohó és türelmetlen vagyok. Azonban nagyon sokat segít, hogy őszintén felismerem, beismerem és azon vagyok, hogy javítsak rajta. Az a jó, hogy  tanulható! Mert a piac könyörtelen tud lenni, ha nem vagy őszinte, és megmutatja ki az úr. Nem a piac a hibás, hanem a fegyelmezettségem és a döntéseim.

 

Sikeres kereskedést kívánok!

 

Természetesen az adatok és a javaslatok tájékoztató jelegűek, és a jövőre nézve semmilyen garanciát nem jelentenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdeialapok-etf.blog.hu/api/trackback/id/tr563272853

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hátrányos helyzettel dolgozni 2011.10.04. 12:28:33

Munka. Az a tevékenység, ami alapvető emberi szükségleteket elégit ki. - Mondja a lexikon. A munkanélküliség manapság kardinális kérdés mindenkinél, a gazdasági világválság sem kedvezett a hazai munkaerőpiacnak, hallhattuk a médiában szereplő ijesztő ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása