eurostoxx.jpgÍgy Franciaország 33,7% és Németország 28,79% cégeivel több mint 60%-ban túlsúlyos a Euro Stoxx ETF alap.
Ezáltal teljes mértékig az euróval fizető valóban fejlett európai országok cégeinek teljesítményét mutatja be az ETF alap.

Bankok 12,25% és az ipari termékek, szolgáltatások 12,03% cégei vannak enyhe túlsúlyban a csökkenés jeleit mutató Euro Stoxx alapban.
Érdekesség, végül is a piaci érték miatt is  Franciaországgal túlsúlyos alapban, a Top 10 cég között csupán három francia cég található. Az indexet vezető Total 3,33%, továbbá a Sanofi 3% és a BNP Paribas 1,85% vállalatok részvényei vannak a Top 10 között.

 

Amennyiben továbbra is vételek lesznek az Euro Stoxx ETF alapban, akkor a következő megálló 30 €-ra tehető ami szintén cirka 2%-ra van. Itt is mint minden más indexben a szerdai FED döntés erősen befolyásolhat a további emelkedést valamint erősen elindulhat a csökkenés.
Fél szavakkal és halkan amennyiben erős lesz a csökkenés és letörik a ferde zöld támasz, akkor eladás, és jöhet egy közel 8%-os csökkenés. Mivel felfelé kicsiket tud menni, mert előbb utóbb be fogja jelenteni a FED a gazdasági “pénzcsap” fokozatos elzárását, ami hozamrealizálásokat indíthat el az egész világon. Súlyozás, grafikon  itt..

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdeialapok-etf.blog.hu/api/trackback/id/tr525520560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása