Impulzív mentalitású emberek, volatilis piacokat teremtenek

 

Ezt a tőzsdei alapot ≈ 65%-ban Latin-amerikai országokkal túlsúlyos. Igen is fontos mert nagyban befolyásolja az alap teljesítményét, az a tény hogy főleg Chilében hogyan alakulnak a gazdasági kilátások. Továbbá szerintem neked is van egy elképzelésed, véleményed a latin mentalitásról, és igen is szorosan összefügg az, hogy éles helyzetekben ki hogyan reagál.

Fő kérdések.: Mikor indul be a réz kereslet? Mennyi nyersanyagra van még szüksége Kínának?  Hogyan és mikor indul a szabadkereskedelmi egyesség? Hogyan és milyen módon alakul az elnökválasztás?

 

Országsúly az alapban

  • Chile 37%
  • Kolumbia 14,4%
  • Argentína 10,7%
  • Egyiptom 9,9%
  • Peru 4,56%

 

Chile.: A Chilei jegybank GDP előrejelzését 2012-ben 4,25%-ról 5,25%-ra javította, ami egy ilyen gyenge gazdasági kilátások mellett nagyon jónak számít. (kíváncsian várom) Az inflációjuk egy kicsit megugrott (4%), amit kamatemeléssel szándékoznak 3,3%-ra visszaszorítani.  Azonban a kamatemelés ténye, nem annyira tőzsde támogató intézkedés. Továbbá Brazíliával egyre szorosabb kapcsolatok vannak kialakulóban.

Nagyon fontos réz exportáló ország Chile, azonban ez most nem sok pénz hozz nekik a konyhára, mert az utóbbi hónapokban közel 25%-ot esett a határidős decemberi lejáratú réz. Ez betudható a dollár erősödésnek és a gyenge gazdasági kilátásoknak is.

Másik érzékeny tény ami a Latin-amerikai illetve a Karib-térségekre vonatkozik, hogy a réz illetve exportkereskedelmük közel 87%-a Kínában landol, sok negatív hír érkezik a kínai gazdaságról. Ha Kínában gond lesz, az erősen oda fog vágni Latin-Amerikának és a Karib-térségnek és az ezeket tartalmazó alapoknak.

Kolumbia.: Ami nagyon fontos, hogy Obama szabadkereskedelmi megállapodást nyújtott be, ami nagy lehetőségeket jelent mind a két országnak, de leginkább Kolumbiának.

Argentína.: Október 23-án elnökválasztás lesz az országban, ez minden esetben piacmozgató hatású. 

Egyiptom.: Az utóbbi napok hírei csak erről szolnak.

 

FRN-Guggenheim Frontier Markets (alapadatok)

A Tőzsdei Alapok Mustangja: frn

Ez az alap a BNY Mellon New Frontier DR Indexet másolja le. Érdekes módon ebben az alapban a pénzügyi szektor 34 %-ban, energia 18%-ban  és a szolgáltatok 14%-ban vannak jelen. ahogy már írtam Chile viszi a pálmát, úgymond Chile adja a ritmust ebben a tőzsdei alapban.

Domináns cégek.: (44 cég)

  • EC-Ecoptrol (Chile) 10,6%
  • BVN-CIA de Minas (Peru) 8,7%
  • EOC-Empresa Nacional de Elec. (Chile) 6,5%
  • ENI-Enersis (Chile) 6,2%
  • SQM-Sociedad Quimica Minera (Chile) 6,2% 

Egyenlőre a Fibo 1/3-os szintjéről fordult le az árfolyam, azonban ez a gyertya még nyitva van 22 óráig (USA zárás), ha így marad, akkor újra csökkenés van a történetben 6-8%. Ha átviszi és a szint felett kezdenek kereskedni és a hangulat, a réz kereslet valamint a piac számára kedvező elnököt választanak, akkor 8-10%-os emelkedés valószínűsíthető. 

A réz kereslete nagyban befolyásolja ennek a tőzsdei alapnak a teljesítményét, és ezáltal figyelni kell Kínára is, mert Kína a nyersanyag zabáló.

 

Real Time órás, S&P 500 referenciával.

 

Nagyon jól láthatod, hogy erősen követi az amerikai vezető indexet.

 

Sikeres kereskedést kívánok!

 

Természetesen az adatok és a javaslatok tájékoztató jellegűek, és a jövőre nézve semmilyen garanciát nem jelentenek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdeialapok-etf.blog.hu/api/trackback/id/tr303295091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása