gyógyszer2.jpgSzinte az a dogma, megszokás uralkodik bennünk, hogy ha ilyen vagy olyan probléma, fájdalom alakul ki bennünk, akkor már a következő gondolat az, hogy mi az ami csillapíthatja a “fájdalmunkat.
Hát persze, hogy híznak a gyógyszeripari részvények árfolyamai, mivel a “gyógykészítmények” megvásárlásával a bevételüket növeljük. A bevétel, illetve a nyereségek növekedésével spekulálva, egyre magasabb szintekre drágulnak a gyógyszeripari részvények árfolyamai.

Tehát, ezért is minősül “jó” befektetésnek a gyógyszeripari részvények tartása, így befektetési alapon keresztül is. Az egészségügyi szektor, defenzív szektornak nevezhető. Ez azt jelenti, hogy az élelmiszerekkel foglalkozó cégek részvényekhez hasonlóan kisebbet mozdulnak felfelé és lefelé egyaránt, mert az életünk része és “kell”.

Az Amerikai cégeket követik a svájci gyógyszeripari cégek részvényeinek 15%-os kitettsége. A legutóbbi súlyozás tekintetében az adott gyógyszeripari részvények kaptak helyet az alapban.
Johnson & Johnson 8,4%, Pfizer 8,2%, Roche 8,1%, Novartis 6,8%, Merck 5,7%, Bayer 4,7%, GlaxoSmithKline 4,6% és többek között a Sanofi 4,6%-os jelenlétével van erősebben súlyozva, a gyógyszeripari részvények forintos befektetési alapja. Lejjebb a táblázat 2010-től mérve, azt mutatja, hogy a MSCI World Egészségügyi Szektor Indexhez képest, azért alulteljesítő volt az ESPA forintos gyógyszeripari részvények befektetési alapja.

Táblázat, grafikon itt...

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdeialapok-etf.blog.hu/api/trackback/id/tr275533144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása