nyersanyag.jpgMivel az energia és árupiaci szektorokkal több mint 90%-ban túlsúlyos a nyersanyagos befektetési alap. Így érthető, hogy dominánsan ezen szektorok cégeit tartja a nyersanyagos befektetési alap.
USA cégeivel erősen 44,3%-ban túlsúlyos a nyersanyagos alap, enyhe olajos túlsúllyal az EXXON 7,9% és Chevron 5,1%-ban van jelen a forintos nyersanyag  befektetési alapban.
Az Amerikai cégektől jócskán leszakadva jönnek az Angol 10,4%, Német 5,2%, és Japán 4,3% nyersanyagos cégek.
Többek között a RioTinto 3,1%, Shell 2,7%, BASF 2,5%, Monsanto 2,5%, BHP Billinton 1,4% és a BP 1,4% nyersanyagos vállalatok. Azért ha megnézzük a súlyozást akkor az tűnik ki, hogy a 120 vállalat közül az első hat enyhe túlsúlyt kapott a többi cégek mellet.

2013-tól mért időszakban, az amerikai WTI olaj árfolyamának alakulásával lett összehasonlítva a nyersanyagos forintos olajos részvényekkel túlsúlyos ESPA befektetési alap. Jól látható, hogy az olaj közel 16%-ot drágult év eleje óta. Ellenben  a forintos nyersanyagos alap június közepétől leválva az olaj árfolyamának mozgásáról, jelenleg enyhe 2,5%-os pluszban tartózkodik. Bővebben itt...

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdeialapok-etf.blog.hu/api/trackback/id/tr975517123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása