visa.jpg2008 óta folyamatosan a részvényesek kedvében jár a cég mind osztalék és saját részvény visszavásárlással. Az utóbbi negyedévben közel 1 milliárd dollár értékben vásárolt vissza a Visa, részvényeket a piacról.
Azt érdemes tudni, hogy a vállalatban nincs többségi tulajdonos, így a részvénypakett 100%-ban kint van a piacon. Vezetői bejelentés szerint, jövő nyárig további 1,5 milliárd $ értékben terveznek visszavásárlást. Ezek a dolgok azért fontosabb mert árfolyam élénkítő hatású. Ehhez jön hozza a bejegyzés lényege, mely szerint a Visa bekerül a USA Top 30-as Dow Jones ipari indexbe. Ez azért lehet fontos mert szeptember 20-val életbe lépő módosítás átrendeződést hozz magával, és ilyen esetekben az indexeknek és az alapkezelőknek is súlyozási módosításokat kell véghez vinni az adott tőzsdei ETF -és Befektetési alapok pénzügyi eszközeiben.

Azonban a mostani helyzet egyenlőre vételi jeleket mutat, és meglehet hogy újra visszatérhet a csatornába, valamint megint megcélozhatja a legutóbbi 195 $-os csúcsot, amit egy kicsivel több mint 3%-os emelkedéssel el is érhet.
Amennyiben áttörné a csúcsértéket akkor onnan még mehet az emelkedő csatorna felső ellenállásáig ami a csúcstól mérve +6-8%-os emelkedést mutathat. Amennyiben ezek az emelkedések nem valósulnak meg, és nem lesz akkor erő a részvényben akkor jöhet a korrekció. A korrekciós szinteket a vízszintes támaszok, valamint az otthagyott rések mutathatják. A nagyobb eséshez teljesen le kell törni a Visának a 170 $-os szintet. Bővebben itt...

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdeialapok-etf.blog.hu/api/trackback/id/tr215512595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása