Képzeld el az életedet, réz nélkül...

 

 

A rézfelhasználás a legnagyobb részét az elektronikai ipar szívja fel az EU-ban. Második legnagyobb felhasználó az építőipar. Előtérbe kerültek a válság miatt a hatékony és gazdaságos energia felhasználás, és ehhez nagyon fontos alapanyag a réz.

-fűtőrendszerek, -napelemek stb.

Valamint jótékony hatása van az egészségünkre is. -forrás-

 


 Réz!? -Nagyban befolyásolja a gazdasági megítélés. Mert ahogy láthatód a réz is hullott mint a kő, a részvénypiacokkal együtt. Nagyban befolyásolja még az a tény is, hogy merre fog tartani az energia termelés, gazdaságosság. 

Mennyire lesz erős és kitartó az energia lobbi. A németek nagyon bekeményítettek, mióta japánban "elszállt" hatalmas nagy szennyeződéseket okozott az atomerőmű. Napenergiával foglalkozó iparágak felértékelődéseken megy keresztül, és azt sem szabad elfelejtened, hogy az építőipar felújítások/átalakítások is nagy mennyiségű rézre tartanak igényt.

 

Most akkor mutatóm milyen réz tőzsdei alap kereskedési lehetőségekből választhatsz.

 

 

A COPX tőzsdei alapot és a decemberi lejáratú rezet mutatom.

A Tőzsdei Alapok Mustangja: copx-hg

Nagyon jól láthatód, hogy a réz bányászok kereskedése mennyire hasonlóan mozog a réz határidős árfolyamával. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a piaci hangulat intenzíven befolyásolja a réz tőzsdei alapokat. Ma nagyon intenzív volt a mozgás, kérdés, hogy meddig tartható. Nagy a valószínűsége annak, hogy egy pozitív korrekcióról lehet szó, mert azért pár nap alatt pénzügyileg ilyen gyorsan nem hiszem, hogy rend van. Azért, úgy tűnik, hogy most egyenlőre erős vételben van a réz is. A energia termelés, illetve gazdaságosságot figyelembe véve, jó lehet a réz aromája (na a pálinka főzés is becsúszott), főleg pozitív napenergia beruházások, törvények és engedélyek elbírálása esetén.

 

Real Time Réz, és a S&P 500-as, órás grafikon

 

Sikeres kereskedést kívánok!

 

Az adatok és a javaslatok tájékoztató jellegűek és semmilyen garanciát nem jelentenek a jövőre nézve.

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdeialapok-etf.blog.hu/api/trackback/id/tr393259944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása