ázsia.jpgKína lassulása erősen befolyásolhatja a térség illetve már az egész világ, főleg a nyersanyagpiacokat. Szédületes növekedés, most más egy olyan fázisba érkezett, hogy mennyire fenntartható ez a dinamika. Azonban erős jelek mutatnak arra, hogy elkezdődött egy erősebb visszarendeződés, és ezt leginkább Indiában lehet tapasztalni. Ajánlom figyelmében az Ázsiával kapcsolatos bejegyzéseimet.
Ezt nagyon jól mutatja a térséget lekövető indexek teljesítményei is. Lehet teljes támogatás a kínai kormány részéről, ha iszonyatosan és károsan alacsony a belső fogyasztás. Amennyiben ez nem javul, akkor dominóként dőlhet össze Kínától kiindulva az egész világ.
Nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy az üres lakóterületekbe fektetett milliárdos beruházások, mikor kezdenek megtérülni.
Van egy olyan mondás, hogy lehetsz te akármilyen lángelme, ha nem tudod magad eladni akkor semmit sem ér a tudásod.

Több magyarországi befektetési és biztosítási eszközalap is tartja a Templeton Asia Growth alapot. Többek között a Uniqa Ázsia részvény eszközalapja, Erste PB Ázsia alapja illetve jelen van a Generáli Főnix Távol-keleti eszközalapjában is.

Templeton ázsiai növekedési alapját egészen rövid időtávon összehasonlítottuk a világ vezető indexével az S&P 500-al. Érdekesség, hogy 2013 május közepe óta az S&P 500 index csupán enyhe 1%-os bővülést tudott felmutatni, igaz ehhez erőteljesen kapcsolódik az utóbbi időszak korrekciója.
bővebben itt...

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdeialapok-etf.blog.hu/api/trackback/id/tr165506404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása