Az S&P 500-as mutatja az irányt

 

Világgazdasági helyzet ide vagy oda, ha venni akarnak, akkor kiszakítják a piacot a befektetők. Ilyen helyzetekben megint az emberi érzelem dominál, nyerni és nem kimaradni. Na igen, nagyon jó érzés benne lenni a trendben, magasztos érzés.

Te ezt már megélted, átélted?

Meghatározó szinten zárt pénteken az amerikai vezető index (SPY-S&P 500), ami a tőzsdék szempontjából igen fontos szint. Amennyiben továbbra is kedvezőbb hírek érkeznek az adósság illetve a gazdaság irányából, további erős vételre számíthatsz a piacokon.

 

Ide értve a magyar vezető papírokat is, csak maximum annyi lehet a különbség, hogy alul vagy felül teljesítenek a piacokhoz képest. Magyarországon elég ? kérdőjeles ? a helyzet.

Az alul vagy felülteljesítés vonatkozik a több tőzsdei alapra, vagy a szektorokra, régiókra is. Ha több grafikont megnézel, akkor azt tapasztalhatód, hogy valóban hasonlóak a mozgások. Mivel az utóbbi időszakokban nagy a bizonytalanság, igen szükséges az erősebb piacok iránymutatása. Ezért is fontos az amerikai vezető index, mert még egyenlőre ezt majmoljuk, követjük, mint egy messiást.

Ez pont azért van, mert például a nyersanyagok is dollár elszámolásúak, tehát nagyon fontos figyelni a dollár indexet (UUP), vagy EUR/USD devizaárfolyam alakulását. Ha csak ezekre figyelsz már közelebb fogod érezni, a tőzsde ritmusát és könnyebben tudsz döntéseket hozni.

 

Most akkor itt az SPY-SPDR S&P 500-as tőzsdei alap 

A Tőzsdei Alapok Mustangja: spy

SPY (alapadatok) 500 vezető amerikai céget tömörít magába ez az alap. annyi változás történt, hogy az Exxon helyet most már a legnagyobb súllyal az Apple szerepel az indexben, és az IBM követi őket. Akkor az alapról csak annyi, hogy a vastag piros vonal áttörése esetén, további intenzív emelkedésre lehet számítani. mert ez a szint a piros téglák is jelzik, hogy meghatározó a megítélésében. Áttörés esetén érdem megvenni, első lendületből, lehet benne közel 8%. Ha nem tudja áttörni, vagy csak fars felszúrás lesz benn akkor számíthatsz arra, hogy egy újabb szabadesést figyelhetsz meg.

 

Real Time, SPY órás grafikon FXE (EUR/USD) tőzsdei alap referenciával

 

Sikeres kereskedést kívánok!

 

Az adatok és a javaslatok, csupán tájékoztató jellegűek, és a jövőre nézve semmilyen garanciát nem jelentenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdeialapok-etf.blog.hu/api/trackback/id/tr803306455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása