usa egészségügy2.jpgTöbb ETF -és Befektetési alap súlyozási módosításánál is észre lehet venni, hogy fölég a tartós fogyasztási szektort feljebb súlyozták a befektetési szolgáltatók, ami további emelkedési potenciálokat mutat előre.
Mivel egyszerűen leírva, a felsúlyozás részvényvásárlásokat jelent. Itt ennél az XLV -USA tartós fogyasztási szektorban az Amazon.com, Comcast illetve a Home Depot részvények vannak kiemelve súlyozás szerint.

Természetesen az összgazdasági folyamatokat itt is figyelembe kell tartani, ha korrekciózik a világ ez a szektor sem maradhat ki a csökkenésből.
Így ez a két szektor minimális különbségekkel, közel 10-13%-os felülteljesítést mutat az SPX -S&P 500 Large Cap indexhez képest.
Az SPX -S&P 500 Large Cap Index 16-17%-os emelkedésen áll a mért időszak alatt, tehát ezen 16-17%-hoz mérten szerepelnek felül vagy alulteljesítve az említett USA szektorok.

Összegezve, egy nagyon kellemes háromnegyed év után vagyunk. Ja igen itt van a legnagyobb alulteljesítő a XLU -USA Közműszolgáltatók szektora. Itt az osztalékhozamok lehetnek érdekesek, mivel ezen szektor cégei kissé túladottnak tűnhetnek és az alacsonyabb árfolyam mellett fizetett osztalékok többet érhetnek elszámoláskor. Itt is mint minden más cég esetében a meghatározó szinteket kell keresni, hogy ne érjen minket negatív meglepetés. Mert a következő hetekre akár egy dinamikusabb visszarendeződés is folytatódhat, amit a piacokon már látható is.
Táblázat itt...

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdeialapok-etf.blog.hu/api/trackback/id/tr755535352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása