Így fest most a világ, 44%-os amerikai túlsúllyal

 

Egyre jobban rezeg a léc, bizonytalanság pánik uralkodik a piacokon. Fő kérdés, mi lesz veled euró? Ha zuhan, akkor a tőzsdék is veszik a lapot, és semmi szín alatt nem maradnak le az esésből.

Egyenlőre több a negatívum, mint a pozitívum a világ gazdasága körül, hiszen nap mint nap te is hallod a tévében vagy a rádióban.Egyre jobban nő az inflációs és a politikai nyomás világszerte, és ez negatív irányba irányítja a piacokat.

A piacok több esetben arra mennek ahol a legtöbb befektetőnek fáj. November 2. FED gyűlés, és majd meglátjuk, hogy "Börniék" mit találnak ki.

 

A FED base "bézs" jegybanki jegyzőkönyv, gyenge amerikai gazdasági kilátásokról számolt be tegnap, ami beöntötte a részvény és a nyersanyag piacokat is. Lehet arra számítani, hogy lejtmenet kezdődik, kisebb fellángolásokkal. Piaci pletykák, makró és politikai nyilatkozatok mozgathatják a piacokat. Nagyobb mozgások várhatóak.

A all country world index - ACWI, több intézményi befektető tekinti referencia indexnek. Jól jellemzi azt a tényt, hogy miért is fontos, hogy mi történik Amerikában, ez az alap is 44%-os amerikai túlsúllyal rendelkezik, és ilyen esetben törvényszerű, hogy a többi részvény index is ezt követi.

Érdekes, hogy német cégek csupán 3%-ban vannak jelen ebben az indexben., Néhány német cég.:Siemens, SAP, Daimler (merci), BASF, Allianz.

Japán és Angol cégek 8-8%-ban vannak jelen. Érdekesség képen néhány brit cég.:HSBC, Vodafone, BP, SHELL, BAT, Tesco.

 

ACWI-iShares MSCI ACWI Index  

A Tőzsdei Alapok Mustangja: acwi

1038 cég Lehet arra számítani, hogy csökkenés lesz az alapban, fontosabb szinteket a Fibo vonalak jelzik. Hogy mekkora, azt én is szeretném tudni. Érdemes figyelemmel kísérni a fibo vonalakat, mert azért azok némi támpontot adnak illetve mutatnak számunkra.
A TOP 10 cég sem valami bizalomgerjesztő szinteket mutatnak. Tudom nagyon sok befektetési alap, illetve biztosítói eszközalap követi ezt az indexet, érdemes elővenned és megnézned, hogy miben van a tőkéd. Az a bizonyos befektetési egységekhez kötött (Unit-Linked) szerződések, amik nagyon érzékenyek ma Magyarországom. Ebben is tudok segíteni.

 

Real Time órás ACWI index, FXE (EUR/USD) tőzsdei deviza alap referenciával.

 

Bármilyen a témával kapcsolatos kérdésed észrevételed van, kérlek hívj vagy írj!

Sikeres kereskedést kívánok!

Természetesen az adatok és a javaslatok, tájékoztató jellegűek és semmilyen garanciát nem jelentenek a jövőre nézve.

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdeialapok-etf.blog.hu/api/trackback/id/tr263317038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása