Orosz tőzsdei alapok-ETF

Címkék: fejlődő európa

2011.10.04. 18:45

 Putyin az Oroszok megváltója...

 

Putyin újra indul az elnökválasztáson. 

  • Oroszországot eggyel visszaminősítette az S&P...
  • Pénzügyminiszer leváltva...
  • Olajtermelés rendben....
  • Gazprom, több ország függ az orosz gáztól...
  • Kínával való szövetségesi megállapodás napirenden...

 

 

Most már csak arra van szükség, hogy a nyomott olaj árfolyam meginduljon felfelé és ez rendbe is teheti az orosz költségvetést. Egyenlőre a gázzal szorongatnak nagyon sok (10) országot, tudod a Gazprom teljesen állami tulajdonú cég, úgy is mondják, hogy az orosz pusztító fegyver. A Gazprom körül kirobbant gázviták bírságok, szerződés szegések lebegtethetik meg az orosz illetve az oroszokkal túlsúlyozott tőzsdei alapokat.

Érdemes megnézned, hogy az alapokban, melyik cég milyen súllyal szerepel, mert ezek a dolgok nagyban befolyásolják az tőzsdei alapok teljesítményét. Azonban dominánsan a Gazprom, Lukoil, Norilsk Nickel és a Surgutneftegaz amik viszik a prímet.

 

A Tőzsdei Alapok Mustangja: Eu összeh.

Európában forgalmazott néhány orosz tőzsdei alap összehasonlítását mutatom a grafikonon. Ahol jól láthatod, hogy minimális a különbség LYYE (kék), XMRC (piros), RUSS (fehér), RUS (sárga) az orosz tőzsdei alapok között.

 

 

A Tőzsdei Alapok Mustangja: USA összeh.

Amerikában forgalmazott néhány orosz tőzsdei alap összehasonlítását itt láthatod. RSX (kék-erről bővebben), ERUS (piros), RBL (sárga). Hasonló a helyzet, minimális különbségek vannak a cégek súlyozása miatt.

 

 

 Most egy kicsit bővebben a RSX-Market Vectors Russia ETF (50 cég)

50 céget tartalmaz, a link alatt (50 cég) a teljes súlyozást megtalálod. Az energiával foglalkozó cégek 37%-ban, míg az alapanyagokkal foglalkozó cégek 27%-ban vannak jelen.

A Tőzsdei Alapok Mustangja: RSXHeti grafikon egy szabadesést mutat itt is, azonban az utolsó gyertya még nyitott és csak két napi kereskedés van benne. Itt is nagyon fontos a nemzetközi megítélés. Pozitív jelzésekre az olaj is izmosan reagál és a nyersanyagokkal foglalkozó országok és régiók intenzívebb mozgásokra hajlamosak. Az indikátor is túladott szinten van, tehát lassan elképzelhető egy vételi nyomás, ami még nem azt jelenti, hogy frankón teljesen meg lehet venni a piacokat. Technikailag az a legnagyobb gond, hogy szabad területen van az árfolyam, ami azt jelenti, hogy minimális az ellenállás. Ha jól megnézed tavaly július környékéről van benne megálló.

Érdemes türelmesen várni és figyelni az eseményeket.

 

Órás grafikon, S&P 500-as referenciával.

Sikeres Kereskedést Kívánok!

 

Az adatok és a javaslatok tájékoztató jellegűek, és a jövőre nézve semmilyen garanciát nem jelentenek!

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdeialapok-etf.blog.hu/api/trackback/id/tr633278383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása