nike.jpgA 100%-os tulajdonú NIKE leányvállalatok közé tartozik a Converse, amely szabadidős tevékenységhez való sportcipőket, ruházatot és kiegészítőket tervez és forgalmaz. Továbbá a Hurley International, amely szörfözéshez és a fiatalos életstílushoz tervez és forgalmaz cipőket, ruhákat és kiegészítőket. forrás-Nike.
Ezzel a jó gyorsjelentéssel, a Nike jó ritmust adott a jövőre nézve a piacoknak, azonban újabb problémák gyülekeznek Amerikában és Olaszországban.
Előbbinél az adósságplafon, míg Olaszországban a leminősítés kardja lengi át az országot, és ezáltal az EU zóna piacait is, ide értve az euró megítélését is. A DJIA 30-as index mellett, szerepel a S&P 500-as és az S&P 100 indexben is valamint a tartós fogyasztási szektorokat bemutató indexekben illetve több befektetési alapban is. Közel 90%.ban van kint a piacokon Nike részvény, 5%-nál nagyobb tulajdonosok a  BlackRock 5,3% illetve a Vanguard Group 5,2%-ban.

Jól látható, hogy 2012 júniusától folyamatosan  az USA S&P tartós fogyasztási szektor alatt teljesít. Igaz a gyorsjelentés szinte vonalba hozta a Nike teljesítményét a szektorral. A Nike 2012 januárjától 47,58%-os pluszban teljesít a tegnapi záróval. Továbbá a 2013-as évben eddig 40%-os a plusz az árfolyamban. Ez 1 év alatt 52% és 3 év alatt pedig 81%-os pluszt hozott a részvényeseknek. A gyorsjelentésből felébredve szépen csorog vissza az árfolyam, támasz a 70,57 $-os szint jelenthet, ami a rés alja is egyben.

Táblázat és grafikon itt...

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdeialapok-etf.blog.hu/api/trackback/id/tr125545578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása